Vacature Hydroloog (Zoet)Water

Hydroloog (Zoet)Water in Middelburg

Kruimelpad

 1. Hydroloog (Zoet)water

Hoe bereiden we gebieden in Zeeland voor om zich aan te passen aan het nieuwe klimaat? Hoe houden we zoetwater beter vast? Als Hydroloog (Zoet)water ga jij hiermee aan de slag.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO / WO

Wat ga je doen?

De droge zomers van afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat het belang van (zoet)water hoog op de (bestuurlijke) agenda staat. De komende jaren worden door diverse partijen binnen het (Zeeuws) Deltaprogramma (Zoetwater) hard gewerkt aan het ontwikkelen en uitwerken van maatregelen om Zeeland weerbaar te maken tegen droogte door te werken aan een optimale jaarronde waterbalans.
De wateropgave heeft veel raakvlakken met andere opgaven zoals die van de Kader Richtlijn Water, maar ook met de landelijke programma's zoals het Nationaal Programma Landelijk Gebied waarmee intensief de samenwerking wordt gezocht met waterkwaliteit, klimaatadaptatie en natuurbeleid.

Werken aan waterbeschikbaarheid is teamwerk. Samen met je watercollega's, andere overheden en belangengroepen werk je aan vraagstukken als; Hoe houden we zoetwater het beter vast, hebben we voldoende water om veengebieden nat te houden en verzilting tegen te gaan, hoe bereiden we gebieden voor om zich aan te passen aan het nieuwe klimaat? Je taak is niet alleen om beleid te ontwikkelen, maar ook het sturen op de uitvoering van de projecten en de afgesproken maatregelen. Bestuurlijke afstemming en besluitvoering over de projecten en financiën zijn essentiële ingrediënten van dit werk. Hiervoor neem je deel aan diverse landelijke overleggen, faciliteer je diverse (innovatieve) projecten en pilots en implementeer je de successen daaruit in beleid/kaders. Je stuurt daarbij op proces, inhoud en middelen.

• Je maakt afspraken met overheden, belangenorganisaties en particulieren voor een effectieve samenwerking rondom (zoet)waterprojecten.
• Je bent het aanspreekpunt voor omwonenden en belanghebbenden.
• Je levert een bijdrage aan het (zoet)waterbeleid en stelt bestuurlijke adviezen op.

Wat bieden wij jou?

 • Salarisschaal 11: € 4.149,- tot max. € 5.742,-.
 • Je krijgt minimaal 20 vakantiedagen en flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal, want je kan werken tussen 07.00 en 19.00 uur.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Voor deze functie is dat maximaal € 1.205,- per maand. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
 • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
 • Je hebt een 36-urige werkweek (fulltime).
 • Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto's beschikbaar.
 • Vitaliteit is voor ons belangrijk. Wij vergoeden daarom deels je sportschoolabonnement.
 • Ook krijg je een laptop, iPad en iPhone.

Wie zoeken we?

Kennis en ervaring:

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo/Wo opleiding in de richting van hydrologie.
 • Je hebt ervaring in het coördineren en aansturen van beleidsdossiers. Je kan hier zelfstandig in opereren én je weet tijdig op te schalen.
 • Je hebt ervaring met het vervaardigen van oppervlaktewater modellen.

Word jij ook een waterschapper?

Team Beleid & Ondersteuning
Je komt te werken binnen team Beleid & Ondersteuning (27 personen) in de afdeling Watersystemen. Het team, wat grotendeels bestaat uit beleidsmedewerkers, werkt aan de realisatie van een ecologisch goed functionerend watersysteem wat ook voldoet aan de kwantitatieve eisen met name in tijden van hevige neerslag of langdurige droogte. We werken voor onze opgaven nauw samen met onze andere afdelingen en met externe stakeholders waaronder de provincie, terrein beherende organisaties, land en tuinbouw en de industrie. Wil je meer weten over onze opgaven? Lees dan het Waterschapsbeheerprogramma 2022-2027.Functie:hydroloog zoet water
Startdatum:07-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5742 – 5742
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Waterschap Scheldestromen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Hydroloog (Zoet)Water Waterschap Scheldestromen 07-11-2023

Bekijk ook andere vacatures