Vacature Junior Strategisch Adviseur

Junior Strategisch Adviseur in Middelburg

Junior strategisch adviseur

Organisatie Gemeente Goes Uren 36 Locatie middelburg Gepubliceerd 22-12-2023

Hoe klinkt dit voor jou? Een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en onderhouden van zowel ambtelijke als bestuurlijke netwerken en actief inzetten op communicatie met de volksvertegenwoordigers. Jij maakt het mogelijk als Junior strategisch adviseur bij het Regiobureau Zeeland.

Jij doet het

Samen met je collega's van gemeenten, Waterschap en provincie werken de strategen van het Regiobureau aan voorstellen voor de bestuurlijke kerngroep en de OZO (thema)overleggen. Doel hiervan is gezamenlijk en integraal richting te geven aan de opgaven waar Zeeland en haar inwoners voor staan. We zoeken een junior strateeg die leergierig en resultaatgericht is, denkt in kansen voor Zeeland, als bron van inspiratie kan dienen en innovatief en creatief is in denken en doen.

Met ons

De Zeeuwse overheden werken samen aan de gemeenschappelijke opgaven op het gebied van bijvoorbeeld klimaat, wonen en onderwijs. Dat doen ze via het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO). Deelnemers in het OZO zijn de Zeeuwse gemeenten, Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland. De Bestuurlijke Kerngroep vormt het dagelijks bestuur van het OZO. De kerngroep bereidt de vergaderingen van het OZO voor, houdt de gezamenlijke strategische - en lobby-agenda actueel en zorgt voor communicatie met de volksvertegenwoordigers.
Het Regiobureau adviseert en ondersteunt de Bestuurlijke Kerngroep van het OZO en bestaat uit drie strategisch adviseurs, een communicatieadviseur en een officemanager. Ook de collega's van de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten en de gemeenschappelijke lobby-medewerker werken bij het Regiobureau.

Het Regiobureau is functioneel ondergebracht bij de gemeente Goes en gehuisvest in het kantoor van het Waterschap Scheldestromen in Middelburg, met bijbehorende faciliteiten. Aanstelling vindt plaats voor de periode van twee jaar. Als je nu bij één van de 15 Zeeuwse overheden werkt behoort detachering ook tot de mogelijkheden.

Meer over het OZO en het Regiobureau vind je op de website www.samenzeeland.nl.

Voor jou

Als je bij het Regiobureau werkt, dan weet je zeker dat je een baan met impact hebt. Je verdient het om je te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied. Die kansen en mogelijkheden zijn er bij ons dan ook volop. Verder kan je voor deze functie van Junior strategisch adviseur rekenen op (op basis van 36 uur):

 • Een brutomaandsalaris van maximaal € 5.247,- (functieschaal 10). Afhankelijk van ervaring bestaat de mogelijkheid om in de aanloopschaal (schaal 9; bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,-) geplaatst te worden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
  • vakantiegeld;
  • een eindejaarsuitkering;
  • extra verlofuren;
  • een fietsregeling;
  • een vergoeding van reiskosten.
 • 27 vakantiedagen;
 • een goede pensioenregeling;
 • de mogelijkheid om deels thuis te werken;
 • flexibele werktijden en -dagen (in overleg);
 • een tegemoetkoming in de reiskosten.

Het Regiobureau is functioneel ondergebracht bij de gemeente Goes en gehuisvest in het kantoor van het Waterschap Scheldestromen in Middelburg, met bijbehorende faciliteiten. Aanstelling vindt plaats voor de periode van twee jaar.

Meer over het OZO en het Regiobureau vind je op de website www.samenzeeland.nl.

Met jouw kracht

Wij zoeken een adviseur die de kansen ziet van interbestuurlijke samenwerking en het leuk vindt om samen met collega's van medeoverheden stappen te zetten in de samenwerking. Je werkt graag in teamverband in verschillende samenstellingen. Je kunt strategisch denken maar ook vlot schakelen tussen de lange termijn-doelen en de soms korte-termijn-agenda. Je hoeft geen expert te zijn op de inhoud, maar wel procesmatig op meerdere beleidsterreinen uit de voeten kunnen daarom verwachten we een academisch werk- en denkniveau. Jij bent de frisse (Zeeuwse) wind die samen met ons onze ambities waar gaat maken. Ook:

 • Ben je een echte netwerker en verbinder;
 • Leg je gemakkelijk contact en houd je ervan om in een team te werken;
 • Ben je thuis in moderne communicatiemiddelen, -strategieën en -technieken;
 • Heb je een vlotte schrijfstijl;
 • Heb je belangstelling voor de wereld van het openbaar bestuur;
 • Herken je belangentegenstellingen en weet daar goed mee om te gaan;
 • Ben je flexibel en vernieuwingsgericht in je denken en handelen.
 • Ben je een aanpakker en in staat om snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen.

Herken je je in het profiel en wil je je carrière een boost geven? Je kunt reageren. Voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen? Laat je daardoor niet weerhouden, wie weet kunnen we toch tot een oplossing komen.

Maak jij het mogelijk?

Zet je talent in en ontwikkel jezelf bij het Regiobureau Zeeland. Solliciteer op deze functie van Junior strategisch adviseur. Dat doe je natuurlijk zo snel mogelijk, maar vóór 13 januari 2024.

Sollicitatiegesprekken staan gepland op 26 januari 2024.

Eerst meer informatie over de vacature? Bel of mail met Jeroen Bosch, coördinerend strategisch adviseur of een van de andere collega's bij het Regiobureau Zeeland via tel of . Voor vragen over de procedure bel of mail je met () via of .Functie:strategisch adviseur
Startdatum:23-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met De Bevelanden via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Junior Strategisch Adviseur De Bevelanden 23-12-2023

Bekijk ook andere vacatures