Meer watersporters met een Vaarbewijs

Meer watersporters met een Vaarbewijs

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Middelburg en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Bart van der Boog Eigenaar Vaarkennis.nl heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-03-25:  Het vaarseizoen begint bijna. Elk jaar wordt het drukker op het water. Dat leidt tot meer ongelukken en irritaties. Hoe zorgen we ervoor dat de veiligheid op het water verbetert? Is een vaarbewijs voor elke watersporter de oplossing? Dat is voor dit vaarseizoen natuurlijk niet haalbaar. Maar als meer mensen een vaarbewijs hebben, draagt dat zeker bij aan de veiligheid op het water. Een nieuwe leermethode maakt dat mogelijk.

Hoe wordt het veiliger op het water?

Meer ongelukken en irritaties op het water wil niemand. Maar een eenvoudige oplossing is er niet. Ideeën zijn er genoeg; zoals de snelheid verlagen, een vaarbewijsplicht voor iedereen of een vaarbewijsplicht voor kleinere boten dan nu het geval is.

Maar hoe kan de veiligheid op het water dit seizoen al verbeteren? Ongeveer 65% van de mensen slaagt voor het examen Klein Vaarbewijs. Een snelle oplossing is dus om ervoor te zorgen dat meer mensen slagen. En om meer mensen aan te moedigen hun vaarbewijs te halen. Dan varen er al snel meer mensen met een vaarbewijs.

Moet het examen voor het vaarbewijs makkelijker worden? Nee, want mensen moeten juist genoeg vaarkennis hebben om veilig te varen. Het CBR schrijft de vragen in makkelijker Nederlands dan eerst het geval was. Vaak zijn het zelfs B1-teksten. Het niveau van het examen is dus hetzelfde gebleven, maar het examen is voor veel mensen wel makkelijker geworden.

Waarom halen veel mensen geen vaarbewijs?

Toch zien veel mensen nog steeds op tegen het examen. Je moet er namelijk veel voor leren. En dat is voor veel mensen het probleem.

Mensen hebben een steeds kortere spanningsboog. Veel vaarbewijsboeken zijn dik en hebben lange teksten. Ook voor de meeste dagcursussen moet je nog steeds een boek lezen.

Er zijn ook leermethodes waarbij cursisten vooral veel uit hun hoofd leren. Ze kunnen vaak veel oefenen, maar leren de theorie niet goed. Bij het examen gaan ze ervan uit dat je de theorie snapt én kunt toepassen.

Hoe haal je het vaarbewijs wel?

De makers van vaarkennis.nl hebben als doel dat iedereen die dat wil een vaarbewijs kan halen. Ze hebben een online cursus ontwikkeld die cursisten stap voor stap de theorie uitlegt. Korte video's en B1-teksten zorgen ervoor dat iedereen de theorie begrijpt. Oefenvragen met uitleg na het antwoord zorgen ervoor dat cursisten de theorie goed en lang onthouden. En door de proefexamens weten cursisten wat ze op het echte examen kunnen verwachten.

"Wij krijgen veel positieve feedback van onze cursisten en zijn blij dat wij op deze manier meehelpen aan de veiligheid op het vaarwater", aldus Lieske Sterk van Vaarkennis..

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Bart van der Boog Eigenaar Vaarkennis.nl.

Deel dit bericht:

Redactie Middelburgkrant

Welkom op de externe berichten pagina van Middelburgkrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Meer watersporters met een Vaarbewijs

Nog meer externe nieuwsberichten