Vacature MST-Therapeut

MST-Therapeut in Middelburg

Wij zijn Juvent, de Zeeuwse jeugdzorgspecialist. Wij stellen alles in het werk om de hulpvraag van jongeren en ouders zo goed mogelijk te beantwoorden en zoeken een MST-Therapeut om hieraan bij te dragen. Als medewerker van Juvent weet je: jouw werk heeft zin!

Jouw zinvol werk

Je behandelt gezinnen thuis volgens de MST-methodiek, als MST-Therapeut. Waarbij jij helpt het verschil in gezinnen en levens te maken. Gemiddeld behandel je 4 gezinnen per week. Je doet dit niet alleen, je wordt intensief ondersteund door je collega's en je supervisor. Je krijgt wekelijkse teamsupervisie en je hebt consultatie waarin de consultant van MST Nederland je ook helpt om je te ondersteunen in de uitvoering van de behandeling. Uit onderzoek is gebleken dat de uitkomsten van de behandelingen zeer positief zijn. Daarnaast draai je in een pool van therapeuten de bereikbaarheidsdienst.

Hier ga je aan de slag

Je komt te werken in een klein gezellig team met collega's met een 'whatever it takes' mentaliteit.

Binnen het MST team werken we volgens de MST-methodiek. Multisysteem Therapie is een systeembehandeling voor jongeren tussen de 10 en 19 jaar, met ernstige gedragsproblemen. Sommige jongeren lopen vast. Ze spijbelen, gebruiken drugs, of zijn agressief. Soms mondt hun gedrag uit in criminaliteit: denk aan diefstal, geweld, dealen, en loverboy problematiek. Het gedrag van deze jongens en meiden is enorm moeilijk voor hun omgeving. Opvoeders weten niet wat ze met hun kind aan moeten, broers en zussen voelen zich onveilig en op school worden ze geweerd. Als er niet wordt ingegrepen, staat de toekomst van de jongere op het spel. Dan dreigt opname in de gesloten jeugdzorg of in een justitiële jeugdinrichting. Voor deze jongeren en hun omgeving kan MST uitkomst bieden. MST is een bewezen effectieve behandeling. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 4 en 5 maanden ( 24/7), waarbij de hele omgeving van de jongere meegenomen wordt. Denk aan school, familie, vrienden, sportclub enz.

Jij bent zinvol omdat

Je minimaal beschikt over een afgeronde WO-opleiding of passende HBO-opleiding met een vervolgopleiding én relevante werkervaring. Bij aanname krijg je de verplichte basistraining voor MST-therapeut aangeboden, evenals de benodigde begeleiding vanuit je supervisor en teamgenoten.

Voor deze functie is een registratie als Jeugd- en gezinsprofessional of Jeugdzorgwerker in het SKJ-register verplicht. Ben je nog niet geregistreerd, dan voldoe je in ieder geval aan de voorwaarden voor registratie. Vanzelfsprekend kunnen we je vervolgens hierin ondersteunen. Je bent analytisch sterk en actiegericht en kan uitstekend reflecteren op de eigen rol en positie. Flexibel werken, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en passend bij je eigen situatie is voor jou geen enkel probleem. Met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en realisme behandel je de gezinnen. Je hebt ervaring met systeemgericht werken en je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.

Wat je van ons mag verwachten

Juvent is een goede werkgever die jou het professionele vertrouwen geeft en ruimte creëert voor persoonlijke ontwikkeling. De kwaliteit van onze hulpverlening staat of valt met de kwaliteit van onze medewerkers. Wanneer je als MST-therapeut aan de slag gaat krijg je hiervoor een gerichte opleiding. Je krijgt wekelijks inhoudelijke supervisie en individuele supervisies om jouw ontwikkeling te stimuleren.

En verder…

  • belonen we jouw zinvol werk conform cao Jeugdzorg en ben je ingeschaald in functiegroep 11 (minimaal € 3.506- en maximaal € 5.298,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week).
  • krijg je bovenop je loon 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Ook ontvang je reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en volledige vergoeding van de tunnelkosten.
  • is jouw gezondheid belangrijk voor ons. Je krijgt toegang tot ons Ju-Fit programma om vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven.
  • als thuiswerken mogelijk is in je functie, faciliteren we jou in een goede thuiswerkplek en een vergoeding.
  • ontvang je iedere maand € 20,- bruto van Juvent als tegemoetkoming zorgverzekering.
  • hebben we een actieve personeelsvereniging
  • nemen we je in eerste instantie aan voor een jaar, met daarna de mogelijkheid op een vaste aanstelling. Je krijgt een contract voor minimaal 28 - 36 uur per week.

Wil je een dag meelopen met één van onze MST Therapeuten? Dat kan! Stuur hiervoor een mail met je CV naar .Functie:therapeut
Startdatum:06-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3506 – 5298
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Juvent via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Middelburg
  2. MST-Therapeut Stichting Juvent 06-10-2023

Bekijk ook andere vacatures