Vacature Operationeel Manager

Operationeel Manager in Middelburg

De mensen achter DJI

 • DJI organisatie
 • Maak kennis

Een baan met impact in een dynamische werkomgeving? De gedetineerden op jouw afdeling hebben veel justitiecontacten achter de rug, zijn 'streetwise' en hebben onder andere te maken met (meervoudige) verslavingen, problematisch gedrag, verstandelijke beperkingen en problemen in de diverse leefgebieden. In de Penitentiaire Inrichting Middelburg zorg jij, als operationeel manager, samen met jouw medewerkers en het multidisciplinair team voor een veilig werkklimaat en een adequaat re-integratieproces van deze gedetineerden.

Standplaats: Middelburg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.091 - € 4.921 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 03-06-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Een baan met impact in een dynamische werkomgeving? De gedetineerden op jouw afdeling hebben veel justitiecontacten achter de rug, zijn 'streetwise' en hebben onder andere te maken met (meervoudige) verslavingen, problematisch gedrag, verstandelijke beperkingen en problemen in de diverse leefgebieden. In de Penitentiaire Inrichting Middelburg zorg jij, als operationeel manager, samen met jouw medewerkers en het multidisciplinair team voor een veilig werkklimaat en een adequaat re-integratieproces van deze gedetineerden.

Standplaats: Middelburg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 3.091 - € 4.921 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 03-06-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


Van penitentiaire inrichtingen en justitiële jeugdinrichtingen tot detentiecentra en tbs-klinieken: zo'n 16.000 collega's van DJI zijn elke dag bezig met de uitvoering van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen die door de rechter zijn opgelegd. De menselijke maat, de veiligheid bewaren, een goede verzorging, een zinvolle dagbesteding, bevorderen van de zelfredzaamheid en de ondersteuning bij de voorbereiding van de terugkeer naar de maatschappij vragen om jouw kennis en kunde.


Als operationeel manager, ook wel intern bekend als Afdelingshoofd, ben je operationeel verantwoordelijk voor jouw medewerkers en de dagelijkse gedetineerdenzorg van de afdeling. Jij hebt de dagelijkse leiding over één van de 5 leefafdelingen. Jouw team telt ongeveer 13 penitentiair inrichtingswerkers (piw'ers) die verantwoordelijk zijn voor de zorg en begeleiding van gedetineerden. Daarnaast zijn bij de uitvoering van de detentie medewerkers van andere afdelingen en externe partijen betrokken. In jouw rol als afdelingshoofd houd jij het overzicht over alle trajecten van gedetineerden. Je maakt in jouw functie taakstellende afspraken met de (plaatsvervangend) vestigingsdirecteur , monitort de uitvoering hiervan en stuurt bij waar nodig. Ook stel je een afdelingsjaarplan en voortgangsrapportages op, als onderdeel van het vestigingsjaarplan.
In zeer nauwe samenwerking met je collega-afdelingshoofden bewaak je de trajecten van gedetineerden op jouw afdeling. Hiervoor werk je ook intensief samen met de casemanagers en de gedragsdeskundigen. Bovendien houd je zicht op alle externe contacten waaronder reclasseringsorganisaties, extramurale behandelaars en zittingen bij de rechtbank vanwege de voortgang van het traject.
Je maakt deel uit van het team afdelingshoofden leefafdeling in de Penitentiaire Inrichting Middelburg. Samen met hen maak je een 7 daags-rooster voor jullie aanwezigheid, vervanging en afdeling overstijgende zaken. Waar je vooral mee bezig bent is het ontwikkelen van je team. Het coachen en begeleiden van de piw'ers, het monitoren van rapportages en zgn. bejegening. Dagelijks begeleid je je teamleden bij interventies op de werkvloer, mentorgesprekken, je biedt kennis en kunde aan. Je handelt calamiteiten daadkrachtig en zorgvuldig af, en treedt hierbij ook preventief op. Dat betekent dat je goed in staat bent zowel leidinggevende als mentor te zijn voor je medewerkers. Je wilt een bijdrage leveren aan een gezonde werkcultuur in de PI Middelburg. Kortom, een verantwoordelijke baan in een bijzondere omgeving.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?

Mevrouw B. Lourens, plaatsvervangend vestigingsdirecteur 088-0722950

Tel, corporate recruiter

 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma, gerelateerd aan je werkzaamheden
 • Je bent op de hoogte van de inhoudelijke en procesmatige aspecten van detentie en maatschappelijke dienstverlening.
 • Je brengt aantoonbare werkervaring als operationeel manager mee en brengt van daaruit kennis en ervaring met het leiden en ontwikkelen van een afdeling.
 • Je hebt affiniteit met het gevangeniswezen, veiligheid en gedetineerdenzorg.
 • Je bent sterk in observeren, signaleren en rapporteren en je coacht jouw team op deze punten;
 • Je bent in goede fysieke conditie en vaardig in het toepassen van zelfverdedigingstechnieken;

 • Je bent een natuurlijk leider, mensgericht, die zich durft te uiten, empathisch, open en meedenkend is.
 • Het coördineren van (bedrijfsmatige) processen op de werkvloer en waarborgen van afspraken weet jij zorgvuldig aan te sturen.
 • Je bent initiatiefrijk en zoekt proactief de samenwerking op met collega afdelingshoofden en externe relaties.
 • Je bent in staat een netwerk op te bouwen met ketenpartners en te onderhouden.
 • Integriteit staat hoog in jouw vaandel.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor onze visie, het organisatiebelang en hebt daarbij dus oog voor de juiste aandacht voor onze medewerkers.

 • Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 10 - max. Schaal 10
 • Maandsalaris - min. €3.091,00 - max. €4.921,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

PI Middelburg biedt plaats aan 230 gedetineerden en 24 politiearrestanten.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 109 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Middelburg bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat.

Tijdens het sollicitatietraject willen we je graag beter leren kennen en kun je ook kennismaken met ons.

Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren.

Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject.

Wanneer de vacaturehouder of manager je cv en motivatiebrief positief heeft beoordeeld krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Dit is een kennismaking met de organisatie. Bereid je goed voor door je in te lezen over de functie en de locatie waar je solliciteert. Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment voor jou om te kijken of DJI ook bij je past!

Het (online) assessment (voor bepaalde functies).

Voor sommige functies wordt een (online) assessment afgenomen. Zo ja, dan staat dat vooraf in de vacaturetekst aangegeven. Dit assessment wordt meestal tussen het eerste en tweede gesprek afgenomen. De selectiepsycholoog plant, het liefst zo snel mogelijk, met jou het assessment in. Het assessment bestaat meestal uit een rollenspel en een capaciteitentest.

Bij een tweede sollicitatiegesprek draait het erom dat de organisatie en jij erachter komen of jullie de juiste match zijn. Het tweede gesprek is dan ook meestal met een aantal collega’s met wie je zou gaan samenwerken. Dus ook nu is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten zodat je ook deze gesprekspartner voor je kunt winnen.

Bij DJI kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen. Onze uitstekende studiefaciliteiten zorgen ervoor dat je je kunt blijven ontwikkelen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een e-mail van Dienst Justis met het verzoek om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) aan te vragen. Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl of hier (voor jongeren) justis.nl/jongeren .

Maak kennis met DJI

Functie:operationeel manager
Startdatum:8-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3091 – 4921
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures middelburg
 2. Operationeel Manager Dienst Justitiële Inrichtingen 08-05-2024

Bekijk ook andere vacatures