Vacature Sluiswachter

Sluiswachter in Vrouwenpolder

Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Je kunt reageren tot 12 juni 2024

 • Vrouwenpolder (, Neeltje Jans)

 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

 • 18 - 36 uur per week

Als brugwachter en sluiswachter zorg je ervoor dat de scheepvaart op de vaarwegen in de regio Zeeland optimaal doorgang vindt. Dit doe je door het bewaken en bedienen van onze bruggen en sluizen in Hansweert. Elke dag bedien je vlot onze moderne apparatuur en je werkt graag in teamverband.Ga voor een baan met impact en solliciteer Rijkswaterstaat!
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Bij Rijkswaterstaat is veiligheid en snelle verkeersdoorstroming erg belangrijk, een topprioriteit; 24 uur per dag, 7 dagen per week. En jij, als brug- en sluiswachter, speelt een erg belangrijke en actieve rol in het waarmaken van deze belofte! Je werkt graag met vaste en strakke procedures om de sluizen te kunnen bedienen. Je gebruikt bediening op afstand met behulp van (digitale) systemen zoals camera's en moderne volg- en communicatieapparatuur en lokale bediening.

Bij ons draag je bij aan een veilige en soepele doorstroming op de vaarwegen in de regio Zeeland en dat doe je samen met je collega's. Jij bent degene die ervoor zorgt dat het scheepvaartverkeer niet alleen veilig en soepel verloopt, maar ook nog eens klantvriendelijk, en dit alles met een milieubewuste aanpak.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Dit werk is erg afwisselend en onvoorspelbaar door de afhankelijkheid van het weer en de verschillende soorten mensen, boten, schepen en andere gebruikers. Die afwisseling vind jij juist leuk. Jouw interesse in de nautische omgeving zet jij graag in in je werk. Je hebt kennis van de lokale vaarwegen, procedures en communicatiemiddelen. Deze zet jij dan ook graag in voor een veilige, vlotte, publieksgerichte én milieubewuste doorstroming van het scheepvaartverkeer bij alle (bedienbare) bruggen en sluizen in onze regio.

Informatie over de verkeersafwikkeling leg je vast. Je houdt steeds het overzicht en je vindt het leuk dat je soms snel moet schakelen tussen verschillende mensen en organisaties. Je werkt samen met bijvoorbeeld verkeersdeelnemers, patrouillevaartuigen, beheerders en hulpdiensten als brandweer en politie.
Wij zoeken een teamspeler met een flexibele houding die ook goed zelfstandig kan werken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor jouw persoonlijke taken en verantwoordelijkheden en bent stressbestendig. Je denkt niet in problemen, maar in oplossingen en bent door jouw positieve oplossingsgerichte instelling een aanwinst voor ons team.

Het is belangrijk om goed in ogenschouw te nemen dat er sprake is van een vol continu rooster (vroeg/laat/nacht). Je werkt regelmatig in wisselende, maar ook seizoensgebonden diensten (hoog- en laagseizoen, weekenden en feestdagen).
Ben jij de brug- en sluiswachter die wij zoeken?
Wil je toch nog iets meer weten, neem dan contact op met Mario Westerwaal, teamleider, via of met Marinus Janssen, teamleider, via . Zij staan je graag te woord. Wil je alvast meer weten over de functie?

Vacaturenummer: VWM-N-24-024

je hebt een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of 4 je blijft in lastige omstandigheden, zoals werken tijdsdruk of risico's, beheerst en doelmatig werken

Salaris Min €2595 - Max €3238 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 18 Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden.

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week)
 • diverse verlofregelingen, studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wil hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een salarisverhoging van 8,5% én een verhoging van salarisbedragen met € 50 (bruto). Daarnaast wordt per 1 juli 2024 het Individueel Keuze Budget (IKB) verhoogd tot 16,50% van het salaris. Tevens wordt met ingang van 1 januari 2025 het gedeeltelijke vloerbedrag gewijzigd in een maandelijks minimaal IKB-budget van € 440 (bruto) bij een volledige arbeidsduur. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk?

 • je standplaats is het Topshuis gelegen in Vrouwenpolder
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
 • voor deze functie is een periode keuring vastgesteld, net als een aanstellingskeuring
 • voor deze functie dien je een interne opleiding te volgen, die je periodiek moet herhalen gedurende je loopbaan
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken zo'n 2.000 medewerkers bij VWM: circa 1.500 in het veld en 500 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement, afdeling West
De afdeling Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement West is 24 uur per dag verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorvaart op de vaarwegen die in beheer zijn van Rijkswaterstaat in de corridor Volkerak-Zoommeer, Oosterschelde, Schelde-Rijnkanaal en het kanaal door Zuid-Beveland en draagt daarmee bij aan de beschikbaarheid van het vaarwegnetwerk.
Daarnaast hebben we in ons beheersgebied ook twee grote recreatiemeren, het Veerse meer en het Grevelingenmeer.
De collega's houden zich bezig met begeleiding van het scheepvaartverkeer (zowel vanaf de wal als op het water) en de bediening van objecten (sluizen en bruggen) en handelen in voorkomend geval incidenten op de vaarwegen af.
Taken van de afdeling:

 • bediening van sluizen en bruggen;
 • de collega's op de verkeersposten en op de vaartuigen zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van het scheepvaartverkeer en de handhaving van diverse wetten en regelgeving op het water;
 • bediening van sluizen waarbij de regulering van waterstanden, zodat overlast uit blijft, de essentie is.

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat.

Je kunt reageren tot 12 juni 2024

Ken jij de juiste kandidaat?

 • 36 - 36 uur per week

 • 32 - 36 uur per week

Achter de schermen bij Rijkswaterstaat: weginspecteur

Gun jezelf Rijkswaterstaat.Functie:sluiswachter
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures middelburg
 2. Sluiswachter Rijkswaterstaat 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures