Vacature Vrijwilligers

Vrijwilligers in Middelburg


Adrie de Putter

Adrie is autodidact en werkt met verschillende materialen en technieken. Vanaf 29 januari is haar werk te bewonderen in Padma.


Stichting Padma Zeeland


Padma is een ontmoetingsplek waar mensen in alle rust en met respect voor elkaar in een veilige omgeving de weg naar zelfkennis kunnen onderzoeken. Stichting Padma Zeeland is gevestigd in een momumentaal pand in het centrum van Middelburg. Hier vinden allerlei activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording plaats.


Vrijwilligers banner

Stichting Padma

Stichting Padma Zeeland is een ontmoetingsplek waar mensen in alle rust en met respect voor elkaar en elkaars opvattingen de weg naar zelfkennis kunnen onderzoeken. Stichting Padma Zeeland stimuleert en organiseert activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling. Die ontwikkeling is gebaseerd op begrippen als zelfverantwoordelijkheid en zelfontplooiing. Door concentratie en bundeling van al deze activiteiten op dezelfde locatie wordt een sterk centrum gecreëerd, waarin mensen uit de verschillende disciplines elkaar versterken

Wat bieden wij jou als vrijwilliger?
Bij Padma vind je rust, respect en waardering. Niet alleen de persoonlijke ontwikkeling van de gast staat centraal, maar ook die van jou als vrijwilliger. Samen overleggen we welke werkzaamheden het beste passen bij je interesses. Wij willen dat wat je gaat doen niet alleen ons, maar ook jou, goed doet! Met wederzijdse toewijding en verantwoordelijkheid kun je deel uitmaken van het Padma team.

Alle vacatures bij Padma zijn onbetaald.


De vacatures:


Stichting Padma zoekt een vrijwilliger die twee jaarlijks de Kunst in Padma organiseert


Taken:

- contacten leggen met kunstenaars voor expositie bij Padma

- samen met ons en de kunstenaars het opstellen van persberichten voor dag- en weekbladen

- plaatsen van teksten/afbeeldingen voor websites en social media

- kunstenaar assisteren bij het inrichten en het wisselen van expositie


Eigenschappen

Sociaal en communicatief, je vindt het leuk met mensen om te gaan en bent gastvrij. Je hebt interesse en affiniteit met kunst en Padma.


Ben jij onze nieuwe technische en sociale duizendpoot?


Als huismeester ben je verantwoordelijk voor de representatieve, veilige en ordelijke omgeving van ons gebouw. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor gebruikers bij defecten, storingen of andere problemen. Je doet (klein) onderhoud en lichte schoonmaakwerkzaamheden. Tevens heb je een sociale functie en houd je toezicht op de veiligheid.


Taken:

- Aanspreekpunt voor gebruikers.
- Verrichten van kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden, zoals vervangen van lampen, zekeringen, controleren hang- en sluitwerk, blad- of sneeuwvrij maken van de entrees.

- Lichte schoonmaakwerkzaamheden.

- Inspecteren van de ruimten.

- Toezien op naleving huisregels.

- Gebruikers informeren over praktische zaken.

- Signaleren en verhelpen van eventuele tekorten en defecten aan materialen en gereedschappen.

- Bereikbaar in geval van calamiteiten, eerste beoordeling aard en ernst van de problemen en melden situatie bij relevante instanties of personen.


Eigenschappen

Wij zijn op zoek naar iemand (of meerdere mensen die de functie delen) die zich op hun gemak voelt bij bovenstaande taken. Iemand die technisch en sociaal vaardig is, die het leuk vindt om problemen op te lossen en het gebouw en de ruimten representatief en veilig te houden.


Zit jij graag met je vingers in het groen?


Padma heeft een aantal pleintjes met borders, ligusterhagen en bomen. Wij zoeken mensen die het leuk vinden regelmatig de handen uit de mouwen te steken om dit te onderhouden. De werkzaamheden zijn vooral in het voorjaar en de zomer. Goed tuingereedschap is aanwezig, zoals accu-bladblazer, accu-heggeschaar e.d.


Taken :

- Snoeien van bomen, hagen en struiken.

- Onkruidvrij houden van de borders, het plein en het fietsenhok.

- Opruimen van het afgevallen blad.


Eigenschappen :

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om lekker buiten bezig te zijn en die zelfstandig kunnen werken.


Ben jij onze spin in het web?


Stichting Padma draait volledig en alleen dankzij de bijdrage van vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt de vrijwilligers te coördineren.


- Het aansturen/begeleiden van de vrijwilligers en zorgen dat de dagelijkse werkzaamheden gedaan worden.

- Plannen van werkzaamheden.

- Het werven en aannemen van nieuwe vrijwilligers, ziekmeldingen en afzeggingen behandelen en zo nodig vervanging regelen.

- Inwerken/samenwerken van/met de vrijwilligers.

- Communicatie tussen de vrijwilligers faciliteren en begeleiden.

- Vormgeven aan (nieuwe) structuren voor werkzaamheden en de vrijwilligers.

- Het plannen en organiseren van (nieuwe) activiteiten.

- Nauw samenwerken met de eindverantwoordelijke van Padma.


Als spil in Padma heb je ervaring met planning en organisatie en kun je goed met mensen omgaan. Je vindt het leuk de puzzel van bijvoorbeeld de inzet van vrijwilligers in elkaar te leggen en kan goed op onverwachte situaties inspringen. Je helpt de praktische organisatie goed te laten verlopen. Misschien wel het belangrijkste; je wilt meehelpen de ontwikkeling van Padma vorm te geven. Een dynamische organisatie die zich kenmerkt door ontwikkeling op een natuurlijke wijze.


Wil je helpen ons mooie activiteitenaanbod naar buiten te brengen?


- Actueel houden van de website en agenda.

- Verzorgen van de maandelijkse digitale nieuwsbrief.


Computervaardigheden en ervaring met het internet is vereist. Enthousiasme en affiniteit met Padma vinden wij ook belangrijk.


Ben jij een social media fanaat?


- Padma en de activiteiten van Padma via social media onder de aandacht brengen


We zijn op zoek naar iemand die affiniteit heeft met Padma en het fijn vindt de activiteiten via de social media naar buiten te brengen. Computervaardigheid en kennis en kunde in de Social Media zijn natuurlijk een eerste vereiste, evenals de "do's en don't's" binnen de social media.


Kom jij ons een handje helpen?


De lichte schoonmaakwerkzaamheden betreft in eerste instantie het swifferen van de 4 zalen (ong. 20 minuten werk). Verder zoeken we iemand met wat meer tijd ter beschikking die met regelmaat komt dweilen, ramen zemen, toiletten schoonmaken enz.


Weet jij van (schilders)wanten?


Padma is gevestigd in een karakteristiek gebouw met veel onderhoud en houtwerk. Daarom zijn we op zoek naar schilders die mee willen helpen de buitenkant van het pand weer op te knappen. Alle benodigde materialen zijn beschikbaar.


- Verwijderen en schoonbranden oude verfresten

- Vakkundig aanbrengen nieuwe beschermlagen op kozijnen, ramen, deuren, stijlen en dakgoten.


We zijn op zoek naar mensen met bij voorkeur kennis en ervaring in het schildersvak. Het betreft hier renovatie-schilderwerk, dus praktische en technische kennis van hoe te handelen is van belang. Daarnaast kunnen we hulp gebruiken van mensen die misschien niet de technische kennis hebben, maar wel ervaring met schilderwerk.


Heb je interesse in één van deze vacatures?

Stuur dan een mail naar:

: administratie @padma.nu

St. Padma Zeeland

Functie:vrijwilligers
Startdatum:13-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Padma Zeeland (SPZ) via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures middelburg
  2. Vrijwilligers Stichting Padma Zeeland (SPZ) 13-05-2024

Bekijk ook andere vacatures