Vacature Ambulant Hulpverlener

Ambulant Hulpverlener in Middelburg

Ambulant Hulpverlener Pleegzorg regio Oosterschelde

15 december 2023

Wij zijn Juvent, de Zeeuwse jeugdzorgspecialist. Wij stellen alles in het werk om de hulpvraag van jongeren en ouders zo goed mogelijk te beantwoorden en zoeken voor de begeleiding van pleegouders een ambulant hulpverlener om hieraan bij te dragen. Als medewerker van Juvent weet je: jouw werk heeft zin!

Ambulant Hulpverlener pleegzorg
24 - 36 uur

Jouw zinvol werk

Als ambulant hulpverlener Pleegzorg begeleid je pleegouders en hun pleegkinderen. Je analyseert de hulpvraag in dialoog met de jongere/pleeggezin/systeem, en brengt het sociale netwerk in kaart. Je maakt samen met pleegouders een hulpverleningsplan. Je begeleidt en ondersteunt hen bij de uitvoering daarvan. Je evalueert de voortgang en maakt knelpunten bespreekbaar.

Gedurende het gehele traject houd je toezicht op de veiligheid van het kind en treed je op in crisissituaties. Verder treed je zowel intern- als extern, op als intermediair en contactpersoon voor de jongere/pleeggezin/systeem. Je past de methodieken toe die binnen Juvent beschikbaar zijn en helpt mee deze verder te verbeteren. Zo werken we binnen Pleegzorg Juvent met Safer Caring.

Wat deze functie zo aantrekkelijk maakt volgens de huidige werkers is dat het heel afwisselend is. Je bent nauw betrokken bij het pleeggezin en het kind, en werkt zowel op afstand als in directe verbinding met het systeem. Je coördineert en geeft advies. Je praat met het pleegkind zelf, pleegouders en andere direct betrokkenen. Bijkomend voordeel van deze functie is dat je je eigen agenda voert. Het is en blijft altijd maatwerk en daarmee uitdagend en leuk!

Hier ga je aan de slag

Je gaat werken in het team Pleegzorg Oosterschelde. Na een inwerkperiode ga je zelfstandig met je eigen cliënten aan de slag. In je casussen krijg je ondersteuning van een gedragsdeskundige. Met je collega's heb je geregeld teamoverleggen en casusbesprekingen. Uiteraard kan je ook bij je collega's terecht voor ondersteuning of afstemming.

Je komt te werken in een zelf-organiserend team: je levert vanuit jouw rol een waardevolle bijdrage aan het hulpverleningsproces en je neemt de verantwoordelijkheid om de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk te houden. Samenwerking is hierbij het uitgangspunt.

Jij bent zinvol omdat

Je in het bezit bent van een relevant hbo-diploma, zoals Social Work of Pedagogiek. Bij voorkeur heb je een IAG-opleiding afgerond of ben je bereid om deze te volgen. Voor deze functie is een registratie als jeugd- en gezinsprofessional of jeugdzorgwerker in het SKJ-register verplicht (zie SKJ-register ). Ben je nog niet geregistreerd, dan voldoe je wel aan de voorwaarden voor registratie.

We verwachten dat je ervaring hebt in het systeemgericht werken en de nodige kennis en inzicht hebt van het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken. Zo ben je op de hoogte van cliëntsystemen en het ontstaan van disfunctioneren binnen dit systeem. Jouw kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie weet je toe te passen en begrijpelijk over te brengen. Uiteraard houd je je eigen expertise op peil. Met stress weet je om te gaan en je bent flexibel. Zo kunnen er onverwachte of complexe situaties ontstaan waarbij je soms moet improviseren. Als pro-actieve en betrokken professional, die ook voldoende afstand kan bewaren, draag je jouw steentje bij aan een stabielere toekomst voor het kind, de jongere en het gezin. Je hebt een rijbewijs en bent in het bezit van een auto.

Wat je van ons mag verwachten

Juvent is een goede werkgever die jou het professionele vertrouwen geeft en ruimte creëert voor persoonlijke ontwikkeling. De kwaliteit van onze hulpverlening staat of valt met de kwaliteit van onze medewerkers. Met ons eigen opleidingsprogramma Juvent Academie bieden wij onze medewerkers dan ook een grote diversiteit aan vakmodules én persoonlijke ontwikkelingstrainingen. Je kan ook gebruik maken van e-learning via GGZ Ecademy en GoodHabitz. Het team wordt gecoacht door een teamcoach en er is de mogelijkheid om intervisie te volgen. Zo ondersteunt Juvent in individuele en collectieve ontwikkelbehoeften.

En verder…

  • belonen we jouw zinvol werk conform cao Jeugdzorg en ben je ingeschaald in salarisschaal 9 (minimaal € 2.817,- en maximaal € 4.207,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Per 1 januari 2024 treedt de nieuwe CAO in werking met o.a. een mooie salarisverhoging;
  • krijg je bovenop je loon 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Ook ontvang je reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en vergoeding van de tunnelkosten;
  • is jouw gezondheid belangrijk voor ons. Je krijgt toegang tot ons Ju-Fit programma om vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven;
  • als thuiswerken mogelijk is in je functie, faciliteren we jou in een goede thuiswerkplek en een vergoeding;
  • ontvang je iedere maand € 20,- bruto van Juvent als tegemoetkoming zorgverzekering;
  • hebben we een actieve personeelsvereniging;
  • nemen we je in eerste instantie aan voor een jaar, met daarna de mogelijkheid op een vaste aanstelling.
  • gaan we samen in gesprek om jouw arbeidsduur te bepalen die ligt tussen de 24 tot 36 uur per week.


Functie:ambulant hulpverlener
Startdatum:17-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2817 – 4207
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Juvent via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Middelburg
  2. Ambulant Hulpverlener Stichting Juvent 17-12-2023

Bekijk ook andere vacatures