Vacature Coördinator Chemische Waterkwaliteit

Coördinator Chemische Waterkwaliteit in Middelburg

 • Onze taken

Loket

Over ons

Bestuur

Coördinator chemische waterkwaliteit

Kruimelpad

 1. Coördinator chemische waterkwaliteit

Werk jij mee aan het integraal beheer van onze watersystemen?

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO Sluitingsdatum 16 juni 2024 Salaris € 3874,- tot € 5271,-

Wat ga je doen?

Het oppervlaktewater in Zeeland voldoet nog niet aan de doelstellingen van de KRW (Kader Richtlijn Water), voor zowel de ecologie als de chemische samenstelling van het water. Om de doelstellingen van de KRW in de regionale wateren te behalen, is het nodig om emissies van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit land- en tuinbouw en de lozingen van de industrie en riolering richting het oppervlaktewater te verminderen.

Wil jij een bijdrage leveren op dossiers voor chemie en emissies, zodat we kunnen werken naar inzicht en handelingsperspectief met de betrokken partijen?

Jij:

 • houdt je bezig met vraagstukken en opgaves rond ecologie en chemische stoffen in (de brakke) oppervlaktewaterlichamen. Hiervoor voer je trendanalyses uit en breng je bronnen en oorzaken in kaart.
 • komt tot handelingsperspectieven, op basis van deze meetgegevens, en je actualiseert in samenwerking met andere collega's de monitoringsprogramma's waarvan jij de coördinator bent.
 • verwerkt de resultaten in rapportages en je voorziet deze van advies. Bijvoorbeeld voor de KRW-opgaven.
 • werkt nauw samen met andere waterbeheerders, kennisinstituten en Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en andere instituten. Bijvoorbeeld door het aanleveren van data of het deelnemen in projectgroepen. Voor de uitvoering van het bovenstaande is onderzoek en innovatie zeer belangrijk.
 • ontwikkelt middelen voor actuele data-analyse waardoor je in staat bent om normoverschrijdingen beter te signaleren richting Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.

 • Bruto maandsalaris: € 3.874,- tot max. € 5.271,-.
 • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen en flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
 • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km.
 • Je hebt een 36-urige werkweek (fulltime).
 • Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto's beschikbaar.
 • Vitaliteit is voor ons belangrijk. Wij vergoeden daarom deels je sportschoolabonnement.
 • Voor je werk krijg je een laptop, tablet en mobiele telefoon.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van milieuwetenschappen, milieutechnologie of milieukunde.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je kunt werken met grote databestanden en weet deze op een eenvoudige manier te presenteren en te duiden aan collega's en stakeholders.
 • Je bent in staat om beleid en ontwikkelingen rond chemische (opkomende)stoffen te vertalen in heldere adviezen of concrete acties of maatregelen.
 • Je kent de ambtelijke en politieke spelregels, verhoudingen en belangen. Je herkent politieke en bestuurlijke gevoeligheden, risico's en kansen en handelt daarnaar.
 • Je bent in staat om goed zelfstandig te werken.
 • Je deelt kennis, informatie en ideeën met anderen.

Wie zijn wij?

Waterschappers zijn doeners. Met de voeten -soms letterlijk- in de klei. Iedere Zeeuw is dagelijks afhankelijk van ons werk. En onze rol krijgt nog meer impact als je kijkt naar de enorme uitdagingen door klimaatverandering, zoals de zeespiegelstijging en beschikbaarheid van zoetwater. Om Zeeland veilig te houden en het welzijn van haar inwoners te waarborgen, zoeken wij collega's die mee willen bouwen aan onze prachtige provincie.

Word jij ook een waterschapper?

Team Beleid & Ondersteuning, afdeling Watersystemen
Wij zijn een team met gedreven professionals (29 collega's) die werken aan een gezonde waterkwaliteit en een goede waterkwantiteit. Ons team is opgedeeld in 5 subteams en samen ontwikkelen we beleid, voeren we analyses en monitoringsplannen uit en realiseren we duurzame maatregelen. Hierbij werken we nauw samen met andere collega (overheden) en externe stakeholders. Wil je meer weten over onze projecten? Lees dan het Waterschapsbeheerprogramma 2022-2027.

Procedure

Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot en met 16 juni a.s. uploaden via de knop 'Solliciteren'.

Een digitaal competentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Val jij onder de indicatie banenafspraak? Ook jij wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO Sluitingsdatum 16 juni 2024 Salaris € 3874,- tot € 5271,-

Vragen? Neem gerust contact op:

Logo Waterschap Scheldestromen

Neem contact opFunctie:coördinator chemische waterkwaliteit
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3874 – 5271
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Waterschap Scheldestromen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures middelburg
 2. Coördinator Chemische Waterkwaliteit Waterschap Scheldestromen 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures