Vacature Directeur-bestuurder

Directeur-bestuurder in Middelburg

Vacature: Directeur-Bestuurder KEW 2023

24 oktober 2023

Directeur-bestuurder Kunsteducatie Walcheren voor 32 uur

Leider - verbinder - netwerker - cultureel ondernemer

Stichting Kunsteducatie Walcheren (KEW)
KEW stelt zich ten doel om in Walcheren - specifieker in Middelburg, Vlissingen en Veere - deelname aan kunst en cultuur te bevorderen in alle leeftijdsgroepen: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. KEW richt zich op Cultuureducatie in het primair- en voortgezet onderwijs en de kinderopvang, Cultuurparticipatie in het sociale domein en de gezondheidszorg en de ontwikkeling en begeleiding van culturele samenwerkingsverbanden in de regio. KEW zet zich binnen haar organisatie én ook daarbuiten in voor gelijke kansen in kunst en cultuur; diversiteit en inclusie staan daarbij voorop.

KEW heeft een RvT/ directeur-bestuurder model. De Raad van Toezicht telt 5 leden. Het managementteam bestaat uit de directeur-bestuurder en de manager bedrijfsvoering. In totaal werken er 9 enthousiaste en gedreven medewerkers in loondienst. Daarnaast werken we samen met 35 cultuurprofessionals op zzp basis en 20 culturele organisaties aan de uitvoering van de doelen van KEW.

Ontwikkelingen en aandachtsgebieden
Het beleidsprogramma 2025-2028 zal volgend jaar in gezamenlijkheid met de nieuwe directeur-bestuurder uitgewerkt worden. Voor 2024 ligt er een concept werkplan. Enkele belangrijke items uit dit werkplan zijn:

 • Verder verkennen van een duurzame samenwerking met organisaties op het gebied van cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurverbinding.
 • Het verbinden van kunst en cultuur aan onderwijs, kinderopvang, welzijn, zorg, leefbaarheid en vrije tijd vanuit inclusie en diversiteit.

Aandachtsgebieden voor de organisatie zijn hierbij:

 • Verstevigen van samenhang, verbinding en communicatie met medewerkers én zzp-ers.
 • Meer inzetten op duurzaamheid in werkprocessen binnen de organisatie.

Ben jij de nieuwe leider van KEW?
De nieuwe directeur-bestuurder waar wij aan denken is een inspirerend en verbindend leider die zowel intern als extern zichtbaar is. Als vernieuwend denker en charismatische doener ben je in staat om ideeën om te zetten in concrete oplossingsrichtingen. Jouw resultaatgerichtheid maakt het mogelijk om naadloos te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Daarnaast ben je programmamanager en weet je effectief leiding te geven aan de afdeling Programma's.

Met wie willen we graag kennismaken?
We zoeken een directeur-bestuurder die naast bestuurder ook de rol van programmamanager op zich neemt en hier met passie invulling aan weet te geven. Een bestuurder met goede antennes voor wat nodig is, zowel in de gemeenten in Walcheren als in de eigen organisatie. Met kennis van het Zeeuwse netwerk en affiniteit met het veld van kunst en cultuur, ben je in staat netwerken te bouwen en te onderhouden. Je hebt een breed repertoire waaruit je kunt putten om zowel jouw bijdrage te leveren op strategisch niveau, op de ambities en uitdagingen die de organisatie heeft, alsook in het netwerk binnen de regio. Je bent authentiek, maakt echt contact en staat dicht bij de medewerkers en investeert nadrukkelijk in de verbinding.


De directeur-bestuurder die KEW zoekt, beschikt over het volgende:

 • Academisch of HBO+ denk- en werkniveau
 • Meerjarige ervaring op eindverantwoordelijk directieniveau
 • Ondernemerschap en goede kennis van financiën
 • Uitstekende communicatievaardigheden: je bent luistervaardig en coachend
 • Affiniteit met het veld van kunst en cultuur
 • Woonachtig in de regio is een pré

Competenties die daarbij horen zijn:

 • Ondernemend en ambitieus
 • Initiatiefrijk en innovatief
 • Resultaatgericht
 • Verbindend besturen, naar binnen en naar buiten
 • Communicatief- en (zelf-) reflectief vermogen

Arbeidsvoorwaarden
Voor de parttime functie van directeur-bestuurder (0,89 fte) geldt de beloningsleidraad zoals gepubliceerd door Cultuurconnectie. Het bruto jaarsalaris in het midden van de beloningsband bedraagt circa € 75.000 (inclusief vakantietoeslag) bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De aanstelling is voor een periode van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.Functie:directeur-bestuurder
Startdatum:26-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:5787 – 5787
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Kunsteducatie Walcheren via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Directeur-bestuurder Stichting Kunsteducatie Walcheren 26-10-2023

Bekijk ook andere vacatures