Vacature Griffier

Griffier in Middelburg

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook als senior gerechtsjurist Vreemdelingenrecht draag je hier actief aan bij. Is verdieping van je kennis en het uitzoeken van de finesses van een zaak aan jou goed besteed? Lees dan verder.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant: locatie Middelburg | Kousteensedijk 2


36 uur

Wat je gaat doen

Je komt te werken in een enthousiast en betrokken cluster van administratief medewerkers, gerechtsjuristen en rechters op de locatie Middelburg, waarin uitsluitend vreemdelingenzaken worden behandeld en waar korte lijntjes zijn met de IND en de advocatuur. De sfeer is informeel en collegiaal. Naast Middelburg, doe je ook regelmatig zitting in Breda.

Je bent de (juridische) steun en toeverlaat van de rechter. Je overlegt tijdig met de rechter over de zaken. Als senior gerechtsjurist beoordeel je juridische dossiers en maak je hiervan een analyse. Daarnaast kijk je of er praktische dingen geregeld moeten worden, maatwerk dus. Zo bel je in sommige zaken met partijen als aspecten onduidelijk zijn of stukken ontbreken. Op zitting treed je op als griffier. Na afloop van de zitting overleg je met de rechter over de uitkomst van de zaak en schrijf je de conceptuitspraak. Het bijhouden van relevante jurisprudentie en vakliteratuur is in deze functie van groot belang. Naast deze kernwerkzaamheden heb je neventaken, zoals het op termijn opleiden van nieuwe medewerkers. We verwachten een grote mate van zelfstandigheid in je werk en doen daarmee een beroep op jouw organisatievermogen.

Kennis delen met collega's en je ontwikkelen in je vakgebied, vinden we belangrijk. Het rechtsgebied vreemdelingenrecht is permanent in beweging, onder andere door de invloed van het Europees recht en het overige internationaal verdragsrecht.

Wat we je bieden

Een functie in een verrassend informele organisatie, vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk:
● Een salaris van minimaal € 3.165,83 en maximaal € 4.921,54 (schaal 9/10) op basis van 36 uur.
● Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van het jaarsalaris plus 64 uur bovenwettelijk verlof. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen, afgestemd op jouw persoonlijke levensfase en doelen. Zo kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
● Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, opleidingsfaciliteiten en volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor woon/werkverkeer.
● Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

De rechtspraak staat voor onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en deskundigheid. Als dat ook voor jou geldt, doen verder alleen je kwaliteiten ertoe.

Wat we van je vragen

Al doende leert men, maar je voldoet in ieder geval aan de volgende vereisten:
● Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht;
● Je beschikt over een goed analytisch vermogen en schrijft foutloos en bondig Nederlands. Daarnaast kun je je (juridische) mening helder verwoorden;
● Je toont initiatief om je standpunt naar voren te brengen en je kennis aan te vullen en te delen;
● Je kunt presteren (plannen, organiseren en samenwerken) onder tijdsdruk;
● Je hebt aantoonbare affiniteit met Vreemdelingenrecht (actuele kennis is een pré).

Echter, we nodigen ook uitdrukkelijk pas en bijna afgestudeerde juristen uit om te reageren.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou.
We organiseren regelmatig selectierondes.

Voorafgaand aan de selectiegesprekken vindt een schrijftest en een online assessment plaats. Dit ontwikkelassessment bestaat uit een aantal vragenlijsten waaruit je talenten, competenties en ontwikkelpunten naar voren komen, zodat we jou snel beter leren kennen. Het rapport bespreken we tijdens het selectiegesprek op de rechtbank in Middelburg.
Neem dan contact op met René Filius, teamvoorzitter Vreemdelingenrecht op telefoonnummer of viaFunctie:griffier
Startdatum:29-3-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:3165 – 4921
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met de Rechtspraak via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures middelburg
  2. Griffier de Rechtspraak 29-03-2024

Bekijk ook andere vacatures