Vacature Lid Raad van Toezicht

Lid Raad van Toezicht in Middelburg

Werken bij HZ

 • Dit krijg je van ons

Lid Raad van Toezicht

Je hebt nog 21 dagen om te sollicteren!

Lid Raad van Toezicht

Je hebt nog 21 dagen om te sollicteren!

Vlissingen/Middelburg

30 apr. 2024

De Persoonlijke Hogeschool, dat is de HZ University of Applied Sciences. Met 4.800 studenten, 600 medewerkers, 25 hbo-opleidingen en 16 lectoraten/onderzoeksgroepen vormt de HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een middelgrote hogeschool.

HZ biedt associate degree opleidingen, bacheloropleidingen, een masteropleiding, post-hbo opleidingen en cursussen aan. Daarnaast verrichten lectoraten en kenniscentra praktijkgericht onderzoek op de thema's water, energie en vitaliteit. De HZ staat voor een bruisende community in een prachtige regio. Waar de docenten de namen van hun studenten kennen en waar de lijnen kort zijn. HZ staat al jarenlang in de top-3 van beste middelgrote hogescholen van Nederland. HZ is een hybride organisatie en een netwerk hogeschool. Zie voor meer informatie het Bestuursverslag 2022 .

De visie en missie

De HZ draagt bij aan een betere wereld…

 • door als persoonlijke hogeschool hbo-professionals op te leiden;
 • door als University of Applied Sciences samen met partners oplossingen te vinden voor vraagstukken op het gebied van water, energie en vitaliteit;
 • door als regiopartner voor de Zeeuwse delta de ontwikkelingen in de regio te ondersteunen.

De ambities

Met het Instellingsplan geeft de HZ aan waar haar studerenden, medewerkers, partners of stakeholders de komende jaren op kunnen rekenen. Dit is verwoord in vier ambities:

 1. Wij zijn opleider van professionals voor een wereld in transitie.
 2. Wij zijn een gewaardeerd instituut op het gebied van water, energie en vitaliteit.
 3. Wij zijn de partner voor maatschappelijke opgaves in onze regio.
 4. Wij zijn een bruisende community voor alle partijen.

SDG's centraal in onderwijs en onderzoek

De HZ onderstreept het belang van de Sustainable Development Goals (SDG's). De SDG's zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG's zijn leidraad in het onderwijs en onderzoek. De doelen zijn verweven in de lessen en studenten werken aan duurzaamheidsvraagstukken uit de regio.

Jouw werk als Lid Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van HZ University of Applied Sciences is op zoek naar een juridisch onderlegd en regionaal verankerd lid. Als lid Raad van Toezicht heb je de taak om toezicht te houden op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken betreffende HZ. In jouw rol sta je het College van Bestuur bij met raad en advies. Je bent een kritische partner van het college. Daarnaast ben je ook ambassadeur van de HZ.

Ten slotte ben je in jouw functie als lid Raad van Toezicht de werkgever van het College van Bestuur. Je werkt nauw samen met vijf collega's van de Raad van Toezicht en bent de vaste gesprekspartner van het College van Bestuur.

Elk lid van de Raad van Toezicht is ook lid van een of meerdere RvT-commissies. Je bent lid van de selectie- en remuneratiecommissie. Minimaal zeven keer per jaar hebben de Raad van Toezicht en het College van Bestuur een gezamenlijke vergadering. Naast deze vergaderingen kan het zijn dat je met de andere leden Raad van Toezicht bijeenkomt voor een onderling overleg. Tot slot neem je deel aan diverse commissievergaderingen en zal er tweemaal per jaar een overleg met de Hogeschoolraad (medezeggenschapsorgaan) plaats vinden.

Het zit in je

Handelen vanuit de HZ kernwaarden spreekt jou aan, je voelt je verbonden met dé persoonlijke hogeschool. In jouw rol lever je een bijdrage aan het HZ beleid, waaronder het instellingsplan en de meerjarenprognose. Je kan het beleid op hoofdlijnen beoordelen en hebt snel overzicht en inzicht. Als persoon ben je iemand met een kritische zelfreflectie en stel je je onafhankelijk en kritisch op ten opzichte van de leden van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht. Je bent een teamplayer en een verbinder. Er is, gelet op de samenstelling van de Raad van Toezicht, ruimte voor een beginnend toezichthouder. Een breed, relevant en actueel Zeeuws netwerk voor de HZ is waar jij over beschikt en je bent geworteld in Zeeland. Daarnaast heb je als Lid Raad van Toezicht bij voorkeur kennis op de volgende aandachtsgebieden:

 • relevante juridische expertise;
 • ervaring en/of kennis op het gebied van HRM;
 • affiniteit met vitaliteit/brede welvaart;
 • ervaring met maatschappelijke organisaties/overheid.

Profiel kenmerken alle leden

 • bestuurlijke ervaring (eindverantwoordelijke positie);
 • strategisch bestuurlijke inzichten met betrekking tot grote organisaties;
 • ervaring als toezichthouder of in elk geval ervaring in adviserende functies;
 • in staat om het beleid op hoofdlijnen te beoordelen;
 • algemene kennis van de onderwijsbranche;
 • een maatschappelijke oriëntatie;
 • een kritische zelfreflectie;
 • snel overzicht en inzicht;
 • onafhankelijk en constructief kritisch ten opzichte van het college van bestuur;
 • beschikt over een breed en voor de HZ relevant en actueel netwerk.

Groei met ons mee

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs en onderzoek begint bij onze medewerkers, bestuurders en toezichthouders. Daarom bieden we je naast een inspirerende, levendige en internationale context:

 • een benoeming voor de duur van 4 jaar als Lid Raad van Toezicht, met een mogelijkheid van herbenoeming;
 • een bruto bezoldiging van € 14.775,- op jaarbasis;
 • mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen als toezichthouder door training en opleiding van de Vereniging voor Toezichthouders (VTH).

Op jouw werkzaamheden zijn onder meer de Branchecode Goed Bestuur van het hbo, de statuten van de stichting HZ en het bestuurs- en beheersreglement van de HZ van toepassing.
De Raad van Toezicht hecht waarde aan een samenstelling die vertrekt vanuit inclusie en diversiteit.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van Wesselo, in de persoon van mevrouw drs. J.M. (Jos) Engel, partner. De consultant voert gesprekken met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens worden de curricula vitae van de meest geschikte kandidaten aan de opdrachtgever gepresenteerd. Op basis hiervan worden kandidaten geselecteerd voor de selectiegesprekken.

Planning

Wij ontvangen jouw reactie graag zo spoedig mogelijk.

Presentatie (in afwezigheid van kandidaten) : nader te bepalen
Eerste ronde selectiegesprekken : nader te bepalen
Tweede ronde selectiegesprekken : nader te bepalen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie verwijzen wij je naar hz.nl .

Solliciteren

Wanneer je belangstelling voor deze functie hebt, nodigen wij je uit te solliciteren via www.wesselopublicvalue.nl .
Functie:lid raad toezicht
Startdatum:09-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:1140 – 1140
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met HZ University of Applied Sciences via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures middelburg
 2. Lid Raad van Toezicht HZ University of Applied Sciences 09-04-2024

Bekijk ook andere vacatures