Vacature Onderzoeker

Onderzoeker in Middelburg

Werken bij HZ

 • Dit krijg je van ons

Docent-onderzoeker Eco-friendly Asset Management

Je hebt nog 25 dagen om te sollicteren!

Domein Technology, Water & Environment

Middelburg

4.234 - 5.936

WO

13 nov. 2023


Als docent-onderzoeker binnen de onderzoeksgroep Asset Management ga je actief op zoek naar oplossingen die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Je doet dit door de principes en methodologie van asset management toe te passen. Dat doe je bijvoorbeeld in het project "Dieren in de dijk", waarbij we het probleem aanpakken van holen van dieren in aarden dijken, die de integriteit van overstromingsbeschermingssystemen in laaggelegen gebieden aantasten. Heb je de belangrijkste eigenschappen voor deze rol o.a. nieuwsgierigheid, gedrevenheid, interesse in de interactie tussen mens, technische systemen en natuur, betrokkenheid bij het vakgebied en studenten? Is het doen van praktijkgericht onderzoek binnen de onderzoeksgroep Asset Management iets voor jou? Solliciteer dan op de vacature van docent- onderzoeker Eco-friendly Asset Management bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Jouw werk als onderzoeker-docent Asset Management

In de onderzoeksgroep Asset Management voeren we een breed scala aan onderzoeksprojecten uit in samenwerking met diverse organisaties, zowel op regionaal, nationaal als Europees niveau. Onze focus ligt op projecten die zich richten op risicogestuurd, duurzaam en data-gedreven beheer en onderhoud van waterbouwkundige infrastructuur, zoals dijken, stormvloedkeringen, bruggen, sluizen en rioleringssystemen. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe ontwikkeling binnen asset management, waarbij de natuur wordt geïntegreerd als een integraal onderdeel van technische en watersystemen.

Als docent-onderzoeker draag jij bij aan ons onderzoek door je expertise in te zetten om de levenscyclus risico's, kosten en baten van beheer- en onderhoudsingrepen op technische system in kaart te brengen. Dit doe je door veldwerk uit te voeren en de onderzoeksdata te analyseren. Het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek binnen een team, staat in centraal in jou rol. Je deelt jouw kennis en kunde zet met enthousiasme tijdens de uitvoering van deelprojecten en in het opleiden van studenten tot ondernemende, innovatieve en gedreven professionals die bijdragen aan een duurzame wereld.

Je taken omvatten o.a.:

 • Het zelfstandig uitvoeren van praktijkgericht onderzoek, inclusief:
  • het uitvoeren van veldwerk langs land-water overgangen;
  • het analyseren en interpreteren van onderzoeksresultaten;
  • het functioneel aansturen van collega's om de projectdoelstellingen te behalen;
  • het samenwerken en afstemmen met partners in de regio;
 • Het bijdragen aan het onderwijs in multidisciplinaire cursussen en studieprojecten, en direct betroken zijn bij de ontwikkeling ervan;
 • Het begeleiden van studenten.

Het zit in je

Met jouw ervaring op het snijvlak van techniek en ecologie ben je in staat om direct leiding te geven aan onderzoeksprojecten en studenten te voorzien van kennis, motivatie en inspiratie. Naast focus op uitdagende projecten, leg je ook nadruk op de analyse en valorisatie van onderzoeksgegevens. Je beschikt over ervaring in toegepast onderzoek, wat je helpt met het initiëren en uitvoeren van interessante onderzoeksprojecten. Daarnaast voldoe je aan de volgende vereisten:

 • Je hebt een relevante Masteropleiding afgerond, zoals Waterbouwkunde, Civiele Techniek, Watermanagement of Aardwetenschappen. Een (bijna) afgeronde PhD is een pre..
 • Je het ervaring met het opzetten en uitvoeren van experimentele veldonderzoek langs water-land overgangen, zoals dijklichamen, intergetijdengebieden en uiterwaarden.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en bekendheid met risicomodellering is een pre.
 • Je hebt ervaring met geografische informatie systemen, dit is een pré.
 • Je hebt ervaring met het presenteren van wetenschappelijke resultaten, het opstellen van rapporten en het geven van presentaties. Bovendien ben je in staat om praktijkgericht onderzoek in samenwerking met collega's te vertalen naar peer-reviewed publicaties;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur als onderzoeker of beleidsadviseur;
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift.

Jouw team

De onderzoeksgroep Asset Management is één van de 10 onderzoeksgroepen binnen het domein Technology Water & Environment. Het team bestaat uit enthousiaste onderzoekers met diverse achtergronden en heeft een uitgebreid projectenportfolio. We streven naar een inclusief team waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar werk. Samenwerking, zowel binnen de onderzoeksgroep als met andere onderzoeksgroepen, zowel intern als extern aan de HZ University of Applied Sciences, staat centraal.

Groei met ons mee

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:

 • Een aanstelling voor 1 jaar in de functie van docent. Verlenging van deze aanstelling hangt af van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte;
 • Een bruto maandsalaris in schaal 11 tussen de € 4.234,28 en € 5.936,77 bij een fulltime dienstverband (conform CAO HBO);
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten en/of thuiswerkvergoeding;
 • Ongeveer 53 vrije dagen als je fulltime werkt;
 • Alle kans om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken;
 • Vrijheid en zelfstandigheid in je werk;
 • Leuke activiteiten vanuit HZ Fun, HZ Sport en HZ Cult én gratis toegang tot HZ Vitality Center.

Solliciteren

Geloof jij ook dat toekomstbestendig onderwijs begint bij jou? Solliciteer dan direct, maar vóór 13 november via de sollicitatiebutton hieronder. Toch liever eerst wat meer informatie? Onderzoeksgroepcoördinator, Frances Kannekens, kan je alles vertellen over deze functie. Je kunt haar bellen via ? Houd 22 november vrij in je agenda. We plannen op die dag de sollicitatiegesprekken.

Wij werven bij de HZ University of Applied Sciences zelf onze nieuwe collega's

Enthousiast? Waar wacht je nog op?

Je hebt nog 25 dagen om te sollicteren!

1.

2. Matching

Wij bekijken je cv en motivatie. Als die aansluit bij de vacature, nodigen we je uit voor de volgende stap. Geen eerste gesprek? Wees niet getreurd, er komen wekelijks nieuwe vacatures bij.

4. Gefeliciteerd!

Er wordt een aanbod gedaan! Accepteer je het aanbod, dan wordt er een contract opgesteld en getekend. Daarna treed je officieel in dienst bij ons en kan het avontuur beginnen.

Functie:onderzoeker
Startdatum:19-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4234 – 5936
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met HZ University of Applied Sciences via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Onderzoeker HZ University of Applied Sciences 19-10-2023

Bekijk ook andere vacatures