Vacature Orthopedagoog

Orthopedagoog in Middelburg

Orthopedagoog

24 - 36 uur

Uiterlijke reageerdatum: 30-11-2023

Als orthopedagoog lever je door middel van observatie, diagnostiek en beeldvorming een bijdrage aan de gewenste begeleiding en behandeling van een cliënt. Je bent inhoudelijk eindntwoordelijk voor de behandeling van de kinderen en hebt een adviserende rol richting de HBO/SKJ pedagogisch hulpverleners en het multidisciplinaire team met betrekking tot de voortgang en kwaliteit van de behandeling. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor ouders en hulpverleners die een behandelplaats voor hun kind of cliënt zoeken, vanwege je rol bij het aanmeld- en plaatsingsproces van nieuwe kinderen.

Op dit moment heeft Lentekind 14 verschillende groepen voor de dagbehandeling , waarvan 11 op de locatie in Middelburg, 2 op de locatie in Heinkenszand en 1 op de Klimopschool in Middelburg. De groepen zijn verdeeld tussen jou en je collega orthopedagogen. Jouw kantoor ligt tussen de groepen in, waardoor je dicht bij de werkvloer betrokken bent. De pedagogisch hulpverleners lopen regelmatig binnen met een vraag en soms bellen ze je voor ondersteuning bij een calamiteit. Voor een observatie op één van de groepen loop je zo de gang in of ga je naar de andere locaties.

Als orthopedagoog bij Lentekind is geen werkdag hetzelfde, hieronder een greep van jouw werkzaamheden:

 • Je neemt een anamnese af, verricht psychodiagnostiek in de zin van testdiagnostiek, gedragsanalyses en neuropsychologisch onderzoek door middel van gesprekken en dossieronderzoek en interpreteert de uitkomsten hiervan.
 • Op basis van de observatie, diagnostiek en de beeldvorming bepaal je de gewenste begeleiding en behandeling van een cliënt.
 • Je levert een bijdrage aan het zorginhoudelijk beleid van de organisatie bijvoorbeeld in het kader van beleid rondom zorg en dwang, moeilijk verstaanbaar gedrag of methodieken door deelname aan in- en externe overleggen, werkgroepen en commissies.
 • Jij adviseert en coacht pedagogisch hulpverleners met betrekking tot benadering van de cliënt en verschaft inzicht in psychische problematiek en/of gedragsbepalende factoren. Ook geef je feedback op het opgestelde ontwikkelingsplan, de risico- inventarisatie, dag- en weekschema en eventuele protocollen aan de pedagogisch hulpverlener.
 • Jij houdt je op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied, signaleert kansen voor en neemt initiatief in de ontwikkeling en introductie van nieuwe (online) behandelvormen en producten en werkt hierbij eventueel samen met andere disciplines.
 • Administratieve taken zoals rapporteren en het tijdig aanvragen van indicaties (WLZ en Jeugdwet).

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of orthopedagoog generalist eventueel aangevuld met GZ Psychologie
 • Je bent in het bezit van een SKJ of BIG registratie
 • Je bezit over minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in de gehandicaptenzorg (pre)
 • Je hebt kennis op het gebied van diagnostiek, behandeling en begeleiding van cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek
 • Je beschikt over kennis van en/of ervaring met de doelgroep waardoor je de visie op zorg kan vertalen naar de praktijk
 • Je bent pro-actief en voelt je ntwoordelijk voor je werk
 • Je werkt relatie- en resultaatgericht
 • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel schriftelijk als mondeling
 • Jij bent bereidt om zowel op onze locatie in Middelburg als in Heinkenszand te werken. Daarnaast heb je ook afspraken buiten de deur voor overleggen of observaties.

Wat heeft Lentekind jou te bieden?

Een dienstverband van 24 - 36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Werkdagen worden in overleg vastgesteld. Salariëring in FWG 65, min. € 4.185- en max. € 6.320,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (peildatum salaris 01-12-2023) Naast 8% vakantiegeld ook een eindejaarsuitkering van 8,33% Een werkkostenregeling met o.a. een fietsplan Overige arbeidsvoorwaarden conform de Cao gehandicaptenzorg Een kleinschalige werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor je vak Een gezellig team met naast het werk ook spelletjes- en pizza avonden.

Functie:orthopedagoog
Startdatum:10-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4185 – 6320
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Lentekind via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Orthopedagoog Stichting Lentekind 10-11-2023

Bekijk ook andere vacatures