Vacature Adviseur Bedrijfsvoering

Adviseur Bedrijfsvoering in Middelburg

Adviseur Bedrijfsvoering

Binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg zijn wij op zoek naar een energieke en gedreven adviseur bedrijfsvoering. Een collega die weet te verbinden en naar een optimale samenwerking binnen de PI streeft. Deze professional vervult een duo functie van roostermanagementadviseur en medewerker planning & control.

Standplaats: Middelburg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 2.902 - € 3.896 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 30-12-2023 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Copy Link

Binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg zijn wij op zoek naar een energieke en gedreven adviseur bedrijfsvoering. Een collega die weet te verbinden en naar een optimale samenwerking binnen de PI streeft. Deze professional vervult een duo functie van roostermanagementadviseur en medewerker planning & control.

Standplaats: Middelburg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 2.902 - € 3.896 Vakgebied: Bedrijfsvoering en Staf Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 30-12-2023 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega's die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Zoals de collega's van Communicatie, Administratie, Onderwijs, ICT, HRM of Onderzoek. Als facilitair-, inkoop- en financeprofessional kun je bij ons ook alle kanten op. We richten ons namelijk op het volledige spectrum van bedrijfsvoering waarin we ons werk steeds efficiënter en innovatiever willen doen. Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Dit ga je doen


Ben jij diegene die processen rondom het roostermanagement naar een hoger niveau weet te brengen en procesanalyses en procesverbeteringen weet door te voeren? En kan jij als adviseur bijdragen aan een tijdige en volledige uitvoering van de planning en control cyclus binnen de vestiging. Dan zoeken wij jou!
Je maakt onderdeel uit van het team Algemene Zaken. Je hebt in je dagelijks werk nauw contact met de planners en leidinggevenden die je adviseert betreffende het plan- en roosterproces. Binnen het aandachtsgebied van planning en control werk je nauw samen met de business controller, het middenkader, de human resource adviseur en verschillende externe stakeholders waaronder het shared service center van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Als adviseur bedrijfsvoering vervul je een cruciale rol in een toekomstbestendige en duurzame bedrijfsvoering binnen de PI in Middelburg. Binnen de bestaande kaders, zoals het vestigingsmodel en het mandaatbesluit van de DJI, zie jij toe op een kwalitatief goede bedrijfsvoering. Je zorgt voor een tijdige en volledige rapportage en analyse op de kernprocessen van de bedrijfsvoering, met betrekking tot de gedetineerden en het personeel.
Binnen het plan- en roosterproces adviseer je het management, de leidinggevenden en de planners over de implementatie en de uitvoering van het roosterbeleid. Je stelt kengetallen, audits, analyses en (management)rapportages op. Je vertaalt het roosterbeleid naar richtlijnen en procedures. Hiervoor ben je op de hoogte van de Arbeidstijdenwet en overige wet- en regelgeving en controleer je of dit juist wordt toegepast binnen de vestiging. Van jou wordt een vooral adviserende rol verwacht en je coördineert de dagelijkse roosterwerkzaamheden ten behoeve van een juiste inzet van het personeel.
Je levert een bijdrage aan de planning en control cyclus binnen de vestiging en je coördineert en bewaakt de kwalitatieve en kwantitatieve informatievoorziening. Vanzelfsprekend bewaak je de kwaliteit, juistheid en tijdigheid van de aangeleverde informatie. Je bent betrokken bij het opstellen van het jaarplan en de verantwoordingsrapportages. Ook genereer en analyseer en je managementinformatie. Je signaleert knelpunten die je bespreekt met de business controller en je stelt verbetervoorstellen op. Daarnaast heb je een actieve bijdrage in project- en werkgroepen binnen het aandachtsgebied van planning en control.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 48540

De heer W. Helmendag, businesscontroller 08807-22900

Shared Service Center DJI, Werving & Selectie 08807-54321

Dit neem je mee

 • Je hebt HBO werk en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met het plan- en roosterproces
 • Je hebt ervaring met het analyseren van data en het daarover adviseren.
 • Je hebt kennis van en ervaring met managementinformatie en informatiesystemen in het kader van de P&C-cyclus
 • Je hebt bij voorkeur kennis van ontwikkelingen op roostergebied en de daarop van toepassing zijnde wet- en regelgeving bij overheidsinstanties.

Dit is jouw kracht

 • Je bent vaardig in het analyseren en beoordelen van rooster- en managementinformatie en het opstellen van adviezen en rapportages.
 • Je toont eigenaarschap, hebt organisatiesensitiviteit en bent integer.
 • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren.
 • Je kan overtuigen en bent standvastig. Bovendien kan je goed luisteren en werk je klantgericht.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd

 • Salarisniveau - min. Schaal 08 - max. Schaal 08
 • Maandsalaris - min. €2.902,00 - max. €3.896,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 109 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Middelburg bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Functie:adviseur bedrijfsvoering
Startdatum:12-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2902 – 3896
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Adviseur Bedrijfsvoering Dienst Justitiële Inrichtingen 12-12-2023

Bekijk ook andere vacatures