Vacature Arrestantenverzorger

Arrestantenverzorger in Middelburg

De mensen achter DJI

 • DJI organisatie
 • Maak kennis

Arrestantenverzorger

Ben jij bekend met bewakings- en beveiligingsprocessen en heb je affiniteit met het verzorgen van arrestanten, dan is deze vacature in Middelburg je op het lijf geschreven. Als Medior arrestantenverzorger voer je bewaarders- en beveiligingstaken uit en heb je te maken met allerlei keten partners zoals advocatuur en politie. Tevens ben je belast met de verzorging van (politie)arrestanten.

Standplaats: Middelburg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 2.506 - € 3.091 Vakgebied: Beveiliging Opleiding: MBO - 2 Reageren voor: 03-06-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Copy Link

Ben jij bekend met bewakings- en beveiligingsprocessen en heb je affiniteit met het verzorgen van arrestanten, dan is deze vacature in Middelburg je op het lijf geschreven. Als Medior arrestantenverzorger voer je bewaarders- en beveiligingstaken uit en heb je te maken met allerlei keten partners zoals advocatuur en politie. Tevens ben je belast met de verzorging van (politie)arrestanten.

Standplaats: Middelburg Aantal uur: 32 - 36 Maandsalaris: € 2.506 - € 3.091 Vakgebied: Beveiliging Opleiding: MBO - 2 Reageren voor: 03-06-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


DJI staat voor een veilige werk- en leefomgeving voor medewerkers, gedetineerden en bezoekers. Een omgeving waarbinnen de straf of maatregel kan worden uitgevoerd en de gedetineerde zijn of haar toekomst kan voorbereiden. Jij kijkt dus voorbij aan wat iemand gedaan heeft en hebt nauw contact met diverse in- en externe partijen. De rode draad: gedetineerden hebben rechten, maar ook plichten. In de penitentiaire inrichtingen gelden huisregels waaraan zij zich moeten houden.

Dit ga je doen


Je speelt als Medior arrestantenverzorger een belangrijke rol binnen het arrestantencomplex van de penitentiaire inrichting Middelburg; een inrichting die meerdere afdelingen en regimes kent. Je bent medeverantwoordelijk voor uitvoerende taken die samenhangen met de bewaring, beveiliging en verzorging van personen die in het arrestantencomplex zijn geplaatst. Je draagt bij aan de veiligheid door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Je controleert legitimatiebewijzen, checkt in- en uitgevoerde goederen en informeert medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften. In jouw werk controleer je onder meer op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden. Als je onregelmatigheden of ordeverstoringen constateert, dan rapporteer je die.
In overeenstemming met de visie van de Dienst Justitiële Inrichtingen draag je bij aan een humane uitvoering, voor de duur van de ophouding, tijdens het onderzoek van de politie en de beperking van de schade tijdens de ophouding. Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen, volg je meerdere interne opleidingen die passen bij het werk dat je gaat doen. Zoals bedrijfshulpverlening, BOA en een interne opleiding waarin je uitleg krijgt over de functie van beveiliger en over de andere disciplines die in een PI voorkomen. Ook krijg je wekelijks de ruimte om te sporten.
Doorgroeimogelijkheden? Ook die zijn er bij ons volop! Tot Senior Arrestantenverzorger bijvoorbeeld, waarbij je het aanspreekpunt bent voor je collega's van het arrestantencomplex. We staan er voor open als je een andere functie binnen de PI wilt uitoefenen, zoals die van Penitentiair Inrichtingswerker. Uiteraard moet je daar dan een opleiding voor volgen.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 51398

Mevrouw ,

Marley Tel, corporate recruiter

Dit neem je mee

 • Minimaal in het bezit van een mbo-2 diploma beveiliging;
 • Je kunt ook solliciteren met een mbo-2, mbo-3 of mbo-4 diploma in een andere richting. Wanneer je gemotiveerd bent om de mbo-2 beveiliging te behalen, krijg je bij ons hiervoor de gelegenheid en de tijd om het te behalen. Zie daarover meer onder het kopje 'Bijzonderheden'.
 • In bezit van de BO (basisopleiding voor beveiliger);
 • In bezit van de opleiding BOA, of je bent bereid dit te behalen;
 • Je bent fit en stressbestendig en hebt geen bezwaar tegen onregelmatige diensten;
 • Je bent in staat om je eigen gedrag kritisch te evalueren, staat open voor feedback leert hiervan en wijzigt op grond hiervan je eigen gedrag of standpunten.

Dit is jouw kracht

 • Je legt gemakkelijk contact, waardoor je bezoekers en ketenpartners goed te woord kunt staan.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bereid om één of meerdere interne opleidingen te volgen die passen bij het werk dat je gaat doen.
 • Je bent je bewust van andere mensen en hun omgeving en jouw eigen invloed hierop.
 • Je treedt zeker en met rust op en weet dit gedrag te handhaven, ook in lastige situaties.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 05 - max. Schaal 05
 • Maandsalaris - min. €2.506,00 - max. €3.091,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36

er zit meer achter werken biJ Penitentiaire Inrichting Middelburg

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan medewerkers arbeid, instructeurs lichamelijke opvoeding en penitentiair inrichtingswerkers. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor mannelijke gedetineerden die voor kortere of langere tijd zijn ingesloten. Er is een grote diversiteit in achtergronden, culturen en problematieken, van verslaving tot licht verstandelijke beperking. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

PI Middelburg biedt plaats aan 230 gedetineerden en 24 politiearrestanten.

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 109 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Middelburg bestaat voor 37% uit vrouwen en 63% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Bijzonderheden

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Maak kennis met DJI

Functie:arrestantenverzorger
Startdatum:3-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2506 – 3091
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures middelburg
 2. Arrestantenverzorger Dienst Justitiële Inrichtingen 03-05-2024

Bekijk ook andere vacatures