Vacature Projectleider Watersystemen Beleidsmedewerker

Projectleider Watersystemen Beleidsmedewerker in Middelburg

Projectleider Watersystemen (Beleidsmedewerker)

Kruimelpad

 1. Projectleider Watersystemen (Beleidsmedewerker)

Ben jij een ervaren en gedreven projectleider met expertise op het gebied van watermanagement? Wil jij een belangrijke rol spelen in het realiseren van duurzame oplossingen? En daarmee bijdragen aan de verbetering van de waterkwaliteit en het waterbeheer in Zeeland?

Dit is je kans om deel uit te maken van een gedreven en dynamisch team! Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven collega met een passie voor watermanagement die verschillende soorten interne en externe projecten kan trekken en coördineren. Als jij gedreven bent om uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden voor complexe water gerelateerde vraagstukken, dan is dit jouw kans om een cruciale rol te spelen in de realisatie van onze opgaven. Lees verder om meer te ontdekken over de bijdrage die jij in de toekomst kan leveren op het gebied van watermanagement.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO / WO

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker mag je verantwoordelijk zijn voor de realisatie van diverse projecten en initiatieven binnen de afdeling Watersystemen. Je hebt hierin diverse rollen waaronder die van projectleider. Hoewel in het begin de focus met name ligt op de waterkwaliteitsprojecten (bijv. de projecten om te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water, de opgaven voor het terugdringen van (landbouw)Emissies, behoren waterkwantiteitsprojecten zoals Planvorming Wateropgave of Droogte op termijn ook tot het takenpakket.
Binnen deze projecten en initiatieven draag jij zorg voor voortgang, draagvlak en prioritering in tijd en middelen. Jij hebt daarbij alle risico's en kansen vanuit het project of initiatief, het waterschap, bestuur en maatschappij afgewogen en daarbij actuele beleidsthema's als biodiversiteit, klimaat en zoetwaterbeschikbaarheid meegewogen.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je stelt plannen en beleid op, draagt bij aan de implementatie en evaluatie van deze.
 • Je bewaakt daarbij de integraliteit van deze projecten en onderhoudt daarom goede contacten met andere collega's en stakeholders.
 • Je beantwoordt complexe vragen/verzoeken van burgers en bestuurders.
 • Je bent een 'spin in het web' en daarvoor de vraagbaak voor collega's en externen en je gebruikt hierbij niet alleen de input van collega's maar ook je eigen praktische inzichten en kennis.
 • Je speelt een actieve rol in het optimaliseren van onze collegiale ondersteuning.

 • Salarisschaal 11: € 4.299,- tot max. € 5.940,-.
 • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen en flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal, want je kan werken tussen 07.00 en 19.00 uur.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Voor deze functie is dat maximaal € 1.247,- per maand. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
 • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
 • Je krijgt een uitstekende pensioenregeling.
 • Je mag je plusuren opnemen.
 • Je hebt een 36-urige werkweek (fulltime).
 • Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto's beschikbaar.
 • Vitaliteit is voor ons belangrijk. Wij vergoeden daarom deels je sportschoolabonnement.
 • Ook krijg je een laptop, iPad en iPhone.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo(+) of wo-opleiding in een relevante richting, zoals integraal waterbeheer, fysische geografie of een andere relevante natuurwetenschappelijke richting.
 • Je hebt een goede dosis humor.
 • Je bent van nature nieuwsgierig, actiegericht en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen.
 • Je neemt je collega's en stakeholders met overtuigingskracht mee in jouw adviezen en projecten, maar weet ook compromissen uit te werken als jouw ideeën botsen met andere belangen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met een politiek-bestuurlijke omgeving.

Word jij ook een waterschapper?
Team Beleid & Ondersteuning, afdeling Watersystemen
Wij zijn een team met gedreven professionals (27 collega's) die werken aan een gezonde waterkwaliteit en een goede waterkwantiteit. Ons team is opgedeeld in 5 subteams en samen ontwikkelen we beleid, voeren we analyses en monitoringsplannen uit en realiseren duurzame maatregelen. Hierbij werken we nauw samen met andere collega (overheden) en externe stakeholders. Wil je meer weten over onze opgaven? Lees dan het Waterschapsbeheerprogramma 2022-2027.

Procedure

Bel gerust! , ,

Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot en met 18 februari a.s. uploaden via de knop 'Solliciteren'.Functie:projectleider watersystemen beleidsmedewerker
Startdatum:03-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5940 – 5940
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Waterschap Scheldestromen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelburgkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelburgkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelburg
 2. Projectleider Watersystemen Beleidsmedewerker Waterschap Scheldestromen 03-02-2024

Bekijk ook andere vacatures